Vrijheidsvuur De Peel 2023

Op 19 september 2023 werd in het Openluchttheater in Mariahout het Vrijheidsvuur ontstoken door de burgemeester van Laarbeek. Hiermee werd de bevrijding van de Peel herdacht in september 1944. Dit in bijzijn van alle burgemeesters uit elf peelgemeenten in Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Op de avond van 18 september werd het Vrijheidsvuur opgehaald in Eindhoven door lopers uit de Laarbeek en naar een kerk in Mariahout gebracht, alwaar het een nacht verbleef. Op 19 september werd het vuur weer opgehaald en naar het Openlucht theater gebracht, begeleid door oude militaire voertuigen, gilden en doedelzakspelers.

De videogroep van HoWeKo heeft van deze manifestatie een reportage gemaakt van 30 minuten. Deze geeft een beeld van het totale gebeuren op 18 en 19 september 2023.

Deze reportage is geplaatst op YouTube en te bekijken via de volgende link:

Videogroep HoWeKo