Repaircafé

Repaircafé Laarbeek Beek en Donk werkt samen met;

Howeko Laarbeek.
U bent nu op de site van Howeko en kunt zien welke activiteiten zij allemaal hebben. Het Repaircafé past daar goed bij. Het bestuur van Howeko nam ook het initiatief om in Beek en Donk een Repaircafé op te richten.  Bestuurlijk en financieel maken we deel uit van Howeko, maar zijn een aparte werkgroep. We zullen voor de toekomst vaststellen of dat werkt, of dat er behoefte is aan een eigen organisatie.

Repair Café International.
Deze stichting coördineert alle activiteiten van de Repaircafés  in Nederland.  Beek en Donk is Lid van de stichting en kan daardoor gebruiken maken van kennis en andere faciliteiten die de stichting biedt.  Ons campagnemateriaal is via die stichting verkregen.  De leuze is  “Weggooien? mooi niet!” een leuze die we van harte onderschrijven.

Replace Direct
Replace Direct  is een bekende naam in Beek en Donk. Het bedrijf levert onderdelen en accessoires voor elektronische apparaten.  Replace Direct ondersteunt de SIRE –campagne “Waardeer het, Repareer het” en de Repair Café International  Nederland.  Replace Direct Steunt het Repaircafé door kortingen  op materialen en het beschikbaar stellen van gereedschap.

Repaircafe Laarbeek/Lieshout
Repaircafé’ in Lieshout heeft al een aantal bijeenkomsten gehad en draait goed. Vorig jaar werden zij nog door de gemeente Laarbeek beloond met een duurzaamheidprijs.

Zij houden hun bijeenkomsten in het gemeenschapshuis van Lieshout op  de 3e woensdag van de maand. Met de coördinator Giel Reijnders is goed contact.  We zullen de samenwerking verder uitbouwen en leren van elkaars ervaringen.

Dorpsraad Beek en Donk
In Lieshout is de dorpsraad de initiatiefnemer van het Repaircafé. In Beek en Donk ging dat anders. Gelukkig is ook de dorpsraad Beek en Donk blij met het initiatief.  Duurzaamheid en sociale binding zijn voor hen belangrijke factoren .

Gemeente Laarbeek
Voor de gemeente Laarbeek is duurzaamheid een topprioriteit. Het College was dan ook direct enthousiast over  het Repaircafé  in Beek en Donk.  Wij vinden het belangrijk dat de gemeente achter ons staat bij deze ontwikkeling.